TEFF Injera | Recept van Sosina en Anteneh Anteneh Alemu-Abbo
Introductie: Injera is een soort pannenkoek gemaakt uit Teff-meel. Teff is een glutenvrije graan dat oorspronkelijk uit Ethiopiƫ komt. Injera kan gegeten worden met verschillende soorten sausen.
Benodigdheden: Dikke pannenkoekpan met een deksel.
Ingrediƫnten: 1. 1 kg Teff-meel 2. 850 ml water 3. 7 g droge gist 4. 750 ml spa rood
Deeg: 1. Meng de Teff-meel, water en gist tot er een dikke deeg ontstaat (Figuur 1). 2. Laat het deeg fermenteren voor 3 dagen op kamer temperatuur (Figuur 2). 3. Verdun het deeg op de derde dag met spa rood tot een pannenkoekenbeslag (Figuur 3).
Bakken: 1. Warm de pan op. 2. Plaats een dunne laag beslag op de pan (Figuur 4) en laat het beslag bakken (Figuur 5) met deksel erop (Figuur 6). 3. Het bakken is klaar als er geen nat beslag meer zichtbaar is op de boven kant; dit duurt ongeveer 1 minuut (Figuur 7). 4. Haal de gebakken injera van de pan af ( Figuur 8) en ga voor het bakken van de volgende injera verder vanaf stap 5.
Sosina en Anteneh
|
|
Figuur 1: Deeg na stap 1. |
|
Figuur 2: Deeg na de derde dag. |
|
Figuur 3: Deeg na verdunning met spa rood. |
|
Figuur 4: Het deeg in de warme pan. |
|
Figuur 5: Gebakken zonder deksel. |
|
Figuur 6: Verder bakken met deksel. |
|
Figure 7: Bakken is klaar. |
|
Figuur 8: Injera op het doekje. |
|